Astazi este foarte la moda sa faci tavane extensibile mat pe mai multe niveluri care sa rezolve cu succes problemele cu volumul de spatiu. Defectele si denivelarile plafonului pot deveni motivul utilizarii acestui tip de tavan intins.
In general, in designul interior, atunci cand finisati tavanul, este foarte important ca tavanul extensibil sa nu apese pe o persoana si sa nu atarne peste camera si pentru aceasta este necesar sa se potriveasca cu atentie culoarea si textura decorarea unui tavan extensibil cu zona aceluiasi tavan, cu inaltimea peretilor si a deschiderilor de perete din interior. Deci, de exemplu, un plafon in relief, care este realizat sub forma de captuseala cu placi celulare, va arata bine in camere spatioase dintr-o zona mare. Cand usile si ferestrele din camera sunt suficient de inalte si aproape ca se sprijina de tavan, atunci nu ar trebui sa faceti acest tavan mai intunecat decat peretii. In acest caz, peretii ar trebui sa se amestece bine in tavan in functie de tonul culorii.
Daca camera dvs. are tavanuri joase, atunci acestea trebuie, in primul rand, sa fie ridicate vizual, facandu-le usoare, netede si uniforme. In acest caz, tapetul cu desene, lamele, placi de fata, decoratiuni din stuc nu este recomandat, deoarece toate acestea vor cobori vizual tavanul extensibil deja scazut mult mai jos. Cea mai buna optiune pentru finisarea unor astfel de plafoane poate fi varuirea sau vopsirea cu vopsea alba.